Nyhetsbrev

 

Svenska Sektionens nyhetsbrev 19 september 2017

 

 

Terminstarten har gått bra och verksamheten är återigen i full gång.

 

 

Fotboll

Alla elever är välkomna att spela fotboll med Svenska Sektionen. Vi har flera lag och spelar en serie och en turnering årligen mot andra lag från skolan. Nya spelare är välkomna från ”grand section” och uppåt. Inskrivning sker under september månad. Vänligen kontakta Jacob Lönnqvist för information:  jacob.lonnqvist@esma.europa.eu

 

 

 

Svenska Sektionens årsstämma

Styrelsen hälsar ALLA föräldrar varmt välkomna till årsmötet den 18 oktober kl 19.30 i slottet, följt av en höstcocktail. Kallelsen skickas ut per mail i början av oktober men boka in datumet redan nu!

 

 

 

E-mailadresser

Hot-mail och live-mail har blivit blacklistade av skolans server. Vi hoppas detta kommer att lösa sig. Berörda familjer har blivit underrättade och givit oss alternativa adresser tills vidare. Vi påminner återigen att all viktig information i nyhetsbreven läggs ut här på hemsidan. Precis som föregående år, skickas våra nyhetsbrev ut per mail varannan tisdag.

 

 

 

Betyg externéelever

De som ej hunnit lämna in betyg från den franska skolan, trimestre 3, från läsåret 2016-17, ombeds göra det snarast, dock senast den 29/9. Vänligen lämna/skicka kopian i ett kuvert till sektionen. Skicka inte dem per mail.

 

 

 

Länk till OIB-film

Nedan finner Ni en länk till Svenska Sektionens diplomutdelning vid OIB-ceremonin. Vi ber Er att ta del av denna glädje och framgång för våra elever.
Det kan ibland vara lite kämpigt när man har barn i de yngre åldrarna på Lycée International, men vi vill gärna visa att det verkligen är värt allt besvär!
I år hade vi 16 studenter, alla med ”mention”. Många dörrar öppnas för våra elever. De går fantastiska karriärer till mötes och det kan vara bra att ha i bakhuvudet ibland om det känns tungt. Detta är en fantastisk skola som vi ska vara stolta över. Tack till Lars ÖSTLUND som bidragit med länken.
https://1drv.ms/v/s!AjyPGfBTise5itZIcFtCTNz_mmtgqQ

 

 

 

TF1 och FR2

I söndags var det ett reportage om Lycée International och FS på nyheterna. Se nedan:

https://www.tf1.fr/tf1/jt-we/videos/cambodgiennes-france-gra-a-l-association-toutes-a-l-ecole.html

Dessutom var det ett inslag i ”Vivement dimanche”
https://www.france.tv/france-2/vivement-dimanche-prochain/243893-emission-du-dimanche-17-septembre-2017.html

Gå in 20 minuter i programmet så finner Ni ett reportage om ”Toutes à l’école” och Lycée International.

 

 

ENT, secondaire

Alla nyinskrivna elever får sina koder denna veckan. Gamla elever använder samma koder som förra året. Om de har tappats bort, kontakta Christelle Boisson (teknologilärare) eller Thomas Huguet (matematiklärare) som ger nya koder.

 

 

 

Adresskatalog

En adresskatalog över sektionens familjer och elevernas klasser kommer som vanligt delas ut via eleverna inom kort. Ni som fortfarande inte har meddelat adress- eller telefonändringar sedan förra året vänligen tänk på att skicka dem senast denna veckan per mail till kontoret.

 

 

 

Klassfoton

Fotografen kommer till de svenska klasserna den 4, 5 och 6 oktober. Vi har glädjen att meddela att Sektionen betalar fotona även i år.
Schemat över datum och tider läggs ut här på hemsidan.

 

Vi hälsar återigen alla varmt välkomna tillbaka till ett nytt och spännande läsår.

 

Vänligen
Elisabeth och Kattis

 

 

Svenska Sektionen