Nyhetsbrev

Svenska Sektionens nyhetsbrev 3 december 2019

STREJK
En stor strejk mot pensionsreformen äger rum på torsdag den 5/12. Svenskundervisningen är inte inställd och skolan är inte stängd.

CONSEILS DE CLASSE
Vi är nu mitt uppe i första terminens conseils des classes som avslutas den 10/12. Därefter skickas betygen som vanligt hem till alla familjer.

KONSERT I SAINTE SULPICE
Ikväll arrangeras det ett vackert luciatåg i Sainte Sulpice tillsammans med Svenska Ambassaden och Adolf Fredriks Musikklasser. Tack till våra flitiga elever som deltar och representerar den Svenska Sektionen!

 INFORMATIONSMÖTE GYMNASIEFÖRÄLDRAR
Ikväll välkomnar vi våra gymnasieföräldrar till ett informationsmöte med vår svenska studievägledare Lars Nyström. Mötet äger rum kl 17.30-19 i sal 211 i Schererbyggnaden.

 LUCIA
Tänk på att skaffa luciautrustning. Eleverna måste ha med sig egna linnen, strutar, stjärnor, glitter och tärnljus! Här sammanfattas luciafirandet:

Onsdag 11 dec

CP, CE1, CE2, CM1, CM2
heltid och externé

lussar för de franska klasserna i primairebyggnaden.
Alla våra elever går direkt till det svenska klassrummet 204 på morgonen kl 8.45 för att byta om och går sedan tillbaka till sina franska klassrum när uppträdandet är klart. De franska lärarna är informerade.

Torsdag 12 dec

T, 2nd, 1ère

lussar för de franska klasserna i matsalen och i skolans entrée-plan. De franska lärarna är informerade.

Fredag 13 dec

Förskoleklassen

Litet luciatåg och fika med föräldrar i förskolans klassrum

Fredag 13 dec

CP – terminale
(Förskolan uppträder inte)

JULFEST i slottet med luciatåg för Sektionens
alla familjer kl 19-21.

 
JULFEST
Varmt välkomna på julfest fredagen den 13/12, kl 19-21 i slottet. En doodle, där ni kan kryssa i vad ni hjälper till med, skickas ut av julfestskommittén under veckan. Obligatorisk anmälan till admin@sectionsuedoise.com. Se bifogad inbjudan.

CARREFOUR DES ETUDES ET METIERS
Alla gymnasieelever är inbjudna till denna konferens i slottet lördag 14/12. Obligatoriskt i 1ère och även starkt rekommenderat för Terminale och 2nde.

KVARTSSAMTAL
En inbjudan till Sektionens kvartssamtal skickas ut före jullovet. Samtalen äger som vanligt rum i januari och februari.

JULMARKNAD
Sektionen och Julmarknadskommittéen framför ett varmt tack till alla föräldrar som var med och organiserade skolans julmarknad i lördags.
Det blev återigen en mycket uppskattad dag med försäljning av mat och julpynt från världens alla hörn. Kommittéen hälsar att det har varit fantastiskt roligt att hålla i denna tillställning som verkligen lyfter fram både vår fina gemenskap i sektionen och vårt värdefulla svenska arv av julfirande. Se bifogat Tackbrev och foton från julmarknadskommittén

Vänligen,
Eva och Elisabeth

Svenska Sektionen