Nyhetsbrev

 


Svenska Sektionens nyhetsbrev 9 april 2019

 

 

SKOLRESA TILL BRYSSEL
Våra gymnasieelever tillbringade två mycket intensiva och trevliga kulturdagar i Bryssel den 4-5 april. Förutom Europarlamentet besökte de Atomium, Magritte-museet, Afrika-museet, Judiska museet samt gjorde en stadsvandring runt Grand Place.
Ett stort antal elever stannade även kvar på lördagen för att skriva högskoleprovet.

 

 

 

 

 

 

KARNEVAL
Vi bifogar en länk med färgglada foton från högstadiets- och gymnasiets karnevalsdag den 19 mars https://www.cutt.ly/photoscarnaval

 

LÄRARKANDIDATER PÅ PRIMAIRE

Åsa och Lena har två lärarkandidater under fem veckor vardera; Mikaela Wegmüller och Ebba Knutsson i klasserna från maternelle till CM1.
Detta blir nu Mikaelas sista praktikvecka för den här gången, medan Ebba är kvar till den 9 maj. Det är otroligt roligt och lärorikt för oss alla ! 

 

 

 

 

Mikaela med elever i CE2.

 


RENOVERING I AGORA

Renoveringen i skolans stora glasbyggnad “AGORA” har startat och planeras bli klar i januari 2020.
Vårt svenska bibliotek (CDI) och skolans studievägledare Lena Brossard flyttar tillfälligt ner till sal P02 (i baracken utanför “le foyer” på collèges skolgård). Vi kommer att dela biblioteket med de norska, danska och polska sektionerna. 

Vi passar på att framföra ett varmt tack till sektionens bibliotekarie och förälder Lars Östlund.
Lars, som har administrerat våra svenska böcker i många år, har verkligen varit till stor hjälp vid flytten.

 

SKOLBESPISNINGEN STÄNGD 6-7 MAJ
Notera att ingen mat serveras på skolan den 6-7 maj. Eleverna kommer dock att kunna förtära medhavd matsäck i den nya matsalen, som sedan öppnar officellt torsdagen den 9 maj (8 maj är det helgdag).

 

UTFLYKT SHEERWOOD PARC, CE2-5ème
Den 24 maj bär det av till Sherwood Parc för alla elever i CE2-5ème. Vi gör om förra årets uppskattade utflykt och hoppas att det blir lika lyckat i år. Mer information kommer efter vårlovet.

  

FÖRSKOLANS SISTA UNDERVISNINGSDAG 2 JULI
I sommar ska den nuvarande förskolebyggnaden rivas för att ge plats till en ny parkering. Förskolans sista undervisningsdag för alla externé-elever blir därför redan tisdagen den 2 juli.
Heltidseleverna kan eventuellt tas emot fram till primaires sista skoldag, dvs den 5 juli, för de familjer som är intresserade.
Mer information kommer säkerligen att ges inom kort av förskolans heltidslärare Elisabeth Duarte.

 

SKOLTRÖJOR FÖR HÖGSTADIET OCH GYMNASIET
De utlovade skoltröjorna börjar att ta form. Det blir en marinblå luvtröja med gula tre kronor på bröstet. Den kommer att kosta runt 20 € och kan tryckas så snart vi har tagit upp intresse och storlekar i klasserna.

 

PÅMINNELSE TERMINSAVGIFT 2
Sektionen ber de familjer som fortfarande inte har betalat in sin andra terminsavgift att göra det med överföring senast denna veckan. Tack på förhand.

 

ELEVER SOM SLUTAR
De familjer som flyttar till sommaren ombeds skicka ett mail till admin.  Det är viktigt att skolan redan nu får veta vilka elever som slutar för att snarast kunna bereda plats till nya sökande.

 

MATEMATIK- OCH FYSIKLÄRARE SÖKES
Svenska Skolan i Paris söker en matematik- och fysiklärare till läsåret 2019-20. Vi bifogar deras annons som de vänligen bett oss sprida.

Annons från SSP Paris till Skolverket 15.3

 

Vänliga hälsningar,
Elisabeth och Christian

 

Svenska Sektionen