Nyhetsbrev

Svenska Sektionens nyhetsbrev 10 april 2018

 

Tiden flyger fram och nu var det dags för sista Nyhetsbrevet innan vårlovet.

 

 

 

Le Soleil Scandinave

Den lyste på oss och vilken fest det blev ! Fantastiskt god mat och dryck, rara och skönsjungande elever som även serverade och som vanligt ett otroligt föräldraengagemang.
Ett stort tack till alla inblandade som hjälpt till, ingen nämnd ingen glömd.

   

 

Besök av Fredrikhovs Slottskola

Eleverna är på plats och allt verkar fungera enligt planerna. Återigen ett varmt tack till de familjer som öppnar sina hem och tar emot gästeleverna.

 

 

Studieresa till Normandie 6 – 7 maj, 4ème-2nde

Den 6 maj bär det av till Normandie. Vi bifogar här under programmet och menyn. Samling på busshållplatsen Place Jean Monnet vid slottet. program normandie

Sektionen tar den största delen av kostnaden, men familjerna ombeds betala 100 €/elev.
Betalning med check ställd till ”la Section Suédoise”. Blanketter för signatur delas ut denna veckan.
Ifyllda blanketter och betalning lämnas in senast 2 maj till Elisabeth eller Kattis.
Medföljande lärare är Peo, Marita och Kattis. Vi ser verkligen fram emot en lärorik och trevlig studieresa.

 

   

Utflykt för CP-CE1, 2 juli

Den 2 juli bär det av till ”La Grande Galerie de l’Evolution”  för de yngre barnen. Man kommer också besöka ”La Ménagerie” och möta många spännande djur. Information om denna utflykt får Ni i juni.

 

   

Utflykt för CE2-5ème

Den 22 maj bär det av till Sherwood Parc. Förra årets succéutflykt gör vi om igen och vi hoppas att det blir lika lyckat i år. Mer information kommer under v 18.

 

  

Kvalitetssäkring

För att försäkra oss om att kvaliteten och trivseln på Svenska Sektionen fortsatt håller hög nivå, skickar vi ut enkät till föräldrar och personal den 11 april 2018.
Enkäten är baserad på samma som Skolinspektionen använder i Sverige. Givetvis är den anpassad efter våra förhållanden. Vi ber vänligen Er ALLA att svara på den.
Vi hoppas att Ni förstår vikten av att solidariskt ställa upp och ta ansvar för elevernas bästa och Sektionens utveckling genom att göra detta.
Första delen är gemensam för hela familjen men när det gäller den andra delen måste vi be Er att fylla i en gång per barn. I slutet av läsåret kommer även eleverna i CM2-T få medverka i en elevenkät.

Resultaten sammanställs, analyseras och redovisas sedan vid skolstarten 2018. Stort tack på förhand.
Styrelsen och Kattis

 

 

Högskoleprovet

Högskoleprovet äger rum nu på lördag den 14 april. Anmälda elever har fått en kallelse per mail.  Samling och insläpp kl 8.10 nere vid lilla grinden till Lycée Provisoire. Dagen beräknas vara slut kl. 16.30. För mer frågor, tveka inte att kontakta Elisabeth.

 

 

 Skoltröjor

Elevrådets arbete med skoltröjorna framskrider. Vi bifogar en bild på hur framsidan kommer att se ut. Eleverna har dock bestämt att den blir svart och inte vit som på bilden. Den kostar 25 € och elevrådsrepresentanterna har redan börjat ta upp storlekarna i klasserna. Detta är bara ett erbjudande och man är absolut inte tvungen att köpa tröjan. Vi ber därför de familjer som inte vill att deras barnen köper tröjan att meddela detta omgående per mail till Kattis.

 

 

 

Vi har även förstått att vissa föräldrar är intresserade av att köpa tröjor. Detta är inget som Sektionen ansvarar för utan vi ber Er i sådana fall kontakta tröjansvarig Axel Edström direkt: axel.ribbing@gmail.com.  Beräknad leverans i mitten av maj. Vi hoppas att de kommer att användas flitigt!

 

 

Vi önskar Er alla ett vilsamt och trevligt lov och att ”le soleil scandinave” fortsätter lysa !

 

Vänliga vårhälsningar,
Elisabeth och Kattis

 

Svenska Sektionen