Nyhetsbrev


Svenska Sektionens nyhetsbrev 29 november 2022

Det är nu bara 3 veckor kvar till jullovet. Tre intensiva veckor med många roliga punkter på programmet!

JULKONSERT
Fredagen den 9 december, kl 18.30 bjuder föräldraföreningen in Sektionens familjer till luciakonsert med julfirande på skolan. Alla klasser uppträder. Detaljerad information om kvällens upplägg meddelas stadievis av respektive lärare.
Dessvärre kan vi inte organisera en vanlig traditionell julfest. Slottet är stängt och skolan har som ni vet begränsat antal platser i Agora.
Men efter luciatåget bjuds det dock på julstämning med mat och dryck utomhus, i anslutning till Agorabyggnaden. Klä er varmt.
Se bifogad inbjudan med obligatorisk anmälan per mail senast den 6/12 till sektionen.
inbjudan julkonsert 2022

 

ÅRSSTÄMMA
Det blev en god uppslutning på årets stämma den 17 oktober. Eva von Sydow avtackades som ordförande och ersattes av Jacob Lönnqvist. Den nyvalda styrelsens sammansättning ser ut som följer : Jacob Lönnqvist, Anna Segura, Linn Lucia, Hannes Svensson, Maria Sellam, Annika Gummesson, Anders Wedel och Karin Palm-Jensen. Efter mötet bjöd Styrelsen på ost och vin. Årsmötesprotokollet skickas ut inom kort.

CLUB INTERNATIONALS JULMARKNAD
Ett varmt tack till er som organiserade skolans fantastiska julmarknad i lördags!
Vi hoppas på fler medverkande föräldrar nästa år. Ni bidrar inte bara till den vinst som går oavkortat till våra elever, ni lär också känna de andra sektionerna bättre. Många trevliga stunder tillsammans garanteras. Sammanhållningen blir bättre och era barn känner sig stolta och glada över ert engagemang. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

ADRESSKATALOG OCH KLASSFOTON
Alla familjer har nu fått hem Sektionens nya adresskatalog via eleverna. Även klassfotona delades ut förra veckan.

 

50-ÅRSJUBILEUM
De två senaste veckorna har eleverna klassvis firat Sektionens 50-årsdag. Lärarna bjöd på prinsesstårta. Ballonger hängdes upp och klistermärken delades ut i klassrummen. Alla familjer har fått hem varsitt exemplar av den fina jubileumsboken. Boken säljs för 10 euros/st på Sektionens julkonsert den 9 december. En perfekt julklapp och roligt minne att ge era barn.

 

CONSEILS DE CLASSE
Den första terminens betygskonferenser (conseils de classe) för eleverna på collège och 2nde startade igår och fortsätter till den 14 december.

 

PRAO 3ème
Den obligatoriska PRAON görs 16-20 januari. Blanketterna skall lämnas in till Elisabeth på kontoret senast den 7 december. Mer information om PRAON hittar ni på OZE.

Vänligen
Elisabeth och Eva

 

Kopior på läsårets nyhetsbrev som skickas ut per mail varannan vecka :
nyhetsbrev 29 november 2022
nyhetsbrev 8 november 2022
nyhetsbrev 4 oktober 2022
nyhetsbrev 20 september 2022
nyhetsbrev 6 september 2022

 


Svenska Sektionens studenter 2022.
GRATTIS till fantastiska resultat och vi önskar er varmt lycka till med framtida projekt!