Nyhetsbrev

Svenska Sektionens nyhetsbrev 29 maj 2019

Hej!

Jag vill i detta nyhetsbrev presentera mig för er som inte träffat mig än. Jag heter Eva Stenberg och är fr o m augusti ny sektionschef.Jag kom från Sverige i mitten på maj och har förmånen att jobba bredvid Christian de här sista månaderna.

Jag har i Sverige arbetat som lärare i svenska och franska på högstadiet och gymnasiet. De senaste 15 åren har jag arbetat som rektor främst på högstadiet men också på gymnasienivå. Jag ser mycket fram emot att få lära känna den här spännande verksamheten och tillsammans med personal, föräldrar och elever skapa förutsättningar för en bra utbildning och skolgång för eleverna.

Åsa kommer att gå vidare till en annan tjänst i Paris vilket gör att mitt första uppdrag blir att rekrytera en ny lärare till sektionen. Annons går ut i dag och jag ber er att sprida den till personer och organisationer där det kan finns intresserade. Vi kommer också att se över de sökande som tidigare varit intresserade av att jobba hos oss för att ha en ny lärare på plats i augusti. Vi önskar Åsa lycka till i sitt nya uppdrag!

Med önskan om ett gott samarbete i framtiden,
Eva Stenberg

 

Med ögon känsliga för grönt, 22 maj
Ett stort tack till 6ème, Anna Rosset och Peo som anordnade en mycket uppskattad poesikväll i amfiteatern den 22 maj.  Ett smörgåsbord av svensk lyrik och svensk musik med duktiga entusiastiska elever.  

 

Lycée en fête, 25 maj
Club International framför ett varmt tack till alla som hjälpte till under Lycée en Fête den 25 maj. Det blev som vanligt en mycket lyckad dag!
En stor mängd besökare kom för att njuta av kulinariska godbitar från skolans fjorton länder.
Sektionen vill framföra ett extra tack till våra flitiga Club Internationalrepresentanter ; Christine Ingemarsson, Anna Hallstensson och Laurence Videau som under flera år koordinerat Clubens tillställningar med bravur! Alla insamlade medel går ovavkortat till våra elever.

 

3èmes DNBI-examen, 4-5 juni
Eleverna har fått  listan med tiderna för sina muntliga examen.

 

Fête de terminale, 11 juni
Den äger rum tisdagen den 11 juni. Vi ber vänligen de yngre barnen att inte uppsöka de äldre.

 

Sektionens Midsommarfest, 22 juni
Vi bifogar återigen festkommitténs inbjudan till årets midsommarfest. Varmt välkomna!

  

Insamling av franska skolböcker, collège och lycée
Se bifogat dokument ”planning retour livres”. Vi kan inte nog poängtera vikten av att lämna in böckerna i tid till den franska sidan och att man inte kan ge dem till Sektionen. När det gäller de svenska böckerna får eleverna information av lärarna.

  

Leksaker önskas till den nya förskolan
I och med att Svenska Sektionens förskoleklass kommer vara i en ny lokal nästa år så kommer vi behöva fylla på med lite nya leksaker. I dagsläget delar vi lekmaterial med den franska förskoleklassen. Om ni har något av följande hemma som ni vill skänka till sektionen tar vi tacksamt emot: dockspis, bilbana, bilgarage, lego, bilar, dockor, docksäng, handdockor, liten dockvagn, doktorsväska, pussel och svenska spel. Avlämning på förskolan fr o m skolstarten i september. Kontakta lenafranck@hotmail.com

 

Vuxenkurser i svenska
Om intresse finns, fortsätter Peos populära kurser för vuxna även nästa år. De äger rum varannan lördag i l’Aumônerie. Anmäl er genast till: pcasselryd@gmail.com

 

Ett sista nyhetsbrev med information om skolstarten och program för nästa läsår skickas ut före sommarlovet !

Vänligen
Elisabeth, Christian och Eva

Svenska Sektionen