Nyhetsbrev


Svenska Sektionens nyhetsbrev 6 februari 2019

 

Ansökan om heltid
Den absolut sista dagen för ansökan om heltidsplats för externé-elever är den 22/02.
Vänta inte om ni är intresserade utan skriv redan nu ett motivationsbrev adresserat till Mme Gagneur- directrice och bifoga elevens senaste betyg  (livres scolaires : LSU du premier trimestre ou de la première période 2018-2019).
Brevet och betygen ska mailas till Elisabeth – admin.

 

  

Låna e-böcker gratis

Vi vill tipsa om en länk till Stockholms stadsbibliotek där det går att ladda ner (låna) tusentals e-böcker gratis https://biblioteket.stockholm.se/e-b%C3%B6cker/e-b%C3%B6cker-%E2%80%93-s%C3%A5-l%C3%A5nar-du

Barn mellan 6-12 år kan gratis ladda ner böcker och läsa på platta eller telefon – http://bibblix.se/

 

 

Ekonomi- och historieföreläsning i 3ème

I slutet av januari gästade Professor i nationalekonomi Daniel Waldenström sektionen och höll en lärorik föreläsning för 3èmes elever om 1930-talets ekonomiska depression och Keynes. Varmt tack för lektionen Daniel !

 

 

Informationsmöte om ny Bac 2021
Lördagen den 26/1 höll den franska ledningen ett informationsmöte för alla föräldrar i seconde om valet inför première och den nya bacen.
(Vi har bifogat sammanfattningen från mötet i ett ppt-dokument i dagens mailutskick).  Tveka inte att kontakta sektionen om ni har frågor.

 

 

Viktiga dokument på ENT

Vi uppmanar alla föräldrar med barn i collège och lycée att  regelbundet gå in på ENT och läsa under rubriken ”vie d’établissement – documents”.  Där finner ni många viktiga och användbara dokument.

 

 

Elevrådsmöte

Mötet har flyttats fram en vecka och äger istället rum torsdagen den 14 februari i sal 206. Elevrådsrepresentanterna är informerade.

 

 

Flytt på gång?
Efterfrågan på platser är stor och vi ber de familjer som kommer att lämna sektionen efter läsårets slut att meddela detta snarast till admin@sectionsuedoise.com   Vi tar gärna emot preliminära besked också i väntan på de slutliga.

 

Vänligen
Elisabeth & Christian

Svenska Sektionen