Nyhetsbrev

Svenska Sektionens nyhetsbrev 16 oktober 2018

Höstlovet närmar sig som en välbehövlig andningspaus för både elever och personal.
Vi hoppas givetvis att ni får tillfälle att besöka Sverige och prata så mycket svenska som bara är möjligt under lovet!


Årsmötet

Svenska Sektionens årsmöte avlöpte igår kväll med ett stort antal deltagande och engagerade föräldrar. Mötet följdes av en höstcocktail med ost och vin. Tack till alla som tog sig tid att närvara.

 

Elevrådsmöte 2 oktober

På skolårets första elevrådsmöte beslutades bland annat att återuppta projektet med sektionens skoltröjor.

 

BAC blanc i franska för 1ère

Äger rum lördagen den 1 december.

 

Carrefour des études et métiers för gymnasiet

Under hela lördagen den 15 december bjuder APELI in till ”Carrefour des études et métiers” i slottet, där gymnasielever och föräldrar kan träffa representanter för universitet och företag.  Det är obligatoriskt för alla elever i 1ère och starkt rekommenderat även för 2nde.
Mer info finner ni här : CEM_affiche_2018

 

PRAO i 3ème

Alla elever i 3ème gör sin PRAO-praktik den 11-15 mars. Vi uppmanar eleverna att redan nu börja leta efter en praktikplats. Information om PRAO har skickats ut av den franska administrationen via ENT.  Vi bifogar den även här och sk ”convention de stage” ska fyllas i och lämnas in till Elisabeth på kontoret senast den 21 januari 2019.

 

Sektionens Lucia

Planeringen är i full gång och ni får all information i nästa nyhetsbrev den 13 november.

 

Lucia i Notre-Dame

Våra elever har fått erbjudande att även i år framträda i Notre-Dame tillsammans med Adolf Fredriks musikklasser på kvällen tisdagen den 4 december. Vi hoppas att runt ett tjugotal elever, inklusive en Lucia, känner sig manade att delta.
Tveka inte att anmäla era barn snarast till Christian per mail.

 

Kostrådgivning

Den 16 november kommer kostrådgivare Maria Sellam (två barn på sektionen) till skolan för att tala med elever i collège och primaire om vad en hälsosam kost innebär för kroppens organism och välbefinnande samt om risker med ”gömt” socker i hel- och halvfabrikat.


Adresskataloger och skolfoton

Sektionens adresskataloger och skolfoton har gått iväg för tryck och delas ut direkt efter lovet.

 

Club International söker engagerade föräldrar
Vi välkomnar alla föräldrar att engagera sig i Club International. Du som vill veta mer om Club Internationals aktiviteter kan läsa på https://www.clubinternationalsaintgermain.fr/
För tillfället söker CI en ny ordförande och vice ordförande och det är öppet för alla föräldrar inom alla sektioner att söka dessa poster. Du kan också gå med i CI som representant för den Svenska Sektionen. Nästa stora evenemang som ordnas av CI är den årliga julmarknaden och vi tar gärna emot idéer om vilka hantverk vår sektion ska sälja och vad som ska finnas på den svenska jultallriken i matståndet. Hör av dig till Svenska Sektionens representanter : Christine Ingemarsson eller Anna Hallstensson.
christine_ingemarsson@yahoo.fr  06 72 22 17 10 / anna.hallstensson@gov.se  06 15 31 17 79

 

Fd elev på Svenska Sektionen
Vår fd elev Lucile Ricourt, student 2016, tävlar med sin film (3 min) om en plats på COP24.
En tittning är lika med en poäng! https://www.youtube.com/watch=1VYDgo14A5w&index=5&list=PLSr5qdl7OKx7cSeekKQOFOXU4N7mJp9RE

Vi hoppas att Ni alla får ett riktigt härligt lov !

Vänliga hälsningar,
Elisabeth och Christian

Svenska Sektionen