Nyhetsbrev

Svenska Sektionens nyhetsbrev 22 september 2020

Covid-19
Den franska ledningen mailar regelbundet ut brev med koppling till Covid-19 och skolans förhållningsregler till den sanitära situationen. Det är viktigt att läsa informationen och de förslag till åtgärder som kan vidtas för att minska risken för smittspridningen. Vi bifogar det senaste brevet som skickats ut av skolans rektor Madame Bessis Information från Rektor Mme Bessis le 21 septembre. Tveka inte att kontakta oss på sektionen om det är något ni undrar över !

 

Betyg externé-elever
Det är obligatoriskt för alla externéföräldrar att skicka in kopior på barnens franska betyg (bulletins). Ni som fortfarande inte har mailat in sommarbetyget från juli 2020 i pdf-format ombeds därför göra det absolut senast denna veckan till Elisabeth till admin (at) sectionsuedoise.com

 

Elevrådet
Elevrådet startar upp med ett första möte innan höstlovet. Förra årets representanter sitter kvar.

  

Leksaker till förskolan
Vår förskolelärare Andrea tar gärna emot lego (duplo) till förskolans klassrum. Om någon har lego att skänka, kontakta sektionen admin@sectionsuedoise.com.

 

Föräldramöten
Sektionens lärare planerar självfallet någon form av kontakt med alla klassers föräldrar nu vid läsårets början.
Pga Corona-restriktioner kan vi tyvärr inte organisera traditionella föräldramöten på skolan för alla klasser.
I år blir det istället något av följande alternativ :

  • föräldramöte på ZOOM
  • föräldramöte på skolan om klassen är liten
  • sammanställd information med läsårsplanering mm. skickas ut per mail

Respektive lärare meddelar per mail vilken form som kommer att gälla i just deras klasser.
Innan vi återigen kan ha fysiska föräldramöten kan det vara svårt om man har följdfrågor, men då är ni naturligtvis alltid hjärtligt välkomna att höra av er till undervisande lärare. Vi föreslår att förra årets klassföräldrar sitter kvar ytterligare ett år.

 

APELI    http://www.apeli.org/
Vi bifogar APELIS informationsblad och guide läsår 2020-21.
För er som inte har hunnit betala in årets anmälningsavgift, kan ni nu göra det här direkt on-line: https://www.helloasso.com/associations/apeli/adhesions/adhesion-a-l-apeli-2020-2021

 

Check in to France    http://www.checkin2france.com/
Föreningen Check in to France hälsar alla nyanlända familjer välkomna att delta på “online talks” med start idag den 22/09 t o m den 2/10. Ett utmärkt tillfälle att lära känna andra föräldrar på skolan och få nyttiga tips om vardagen här i Frankrike :
https://www.helloasso.com/associations/club-international-du-lycee-international-de-saint-germain-en-laye/evenements/checkin2france-welcome-meetings

 

Club Internationals fotbollsaktiviteter
Elever på Svenska Sektionen som är intresserade av att spela fotboll med sektionens lag kan kontakta Jacob Lönnqvist på mail jacob.v.lonnqvist(at)gmail.com eller telefon 06 16 40 58 27 för inskrivning. Träning sker i regel lördag eller söndag förmiddag och eleverna spelar ett drygt tiotal matcher på söndagar under säsongen i ett seriespel inom lycéet, samt en turnering på våren. Uppehåll under skollov.

Vänliga hälsningar,
Eva och Elisabeth

 

NYHETSBREV LÄSÅR 2020-21

nyhetsbrev 22 september 2020

nyhetsbrev 8 september 2020

rentrée des élèves année scolaire 2019-2020

nyhetsbrev 28 augusti 2020