Nyhetsbrev

 

Svenska Sektionens nyhetsbrev 19 oktober 2021

 

Höstlovet närmar sig och imorgon åker alla elever i terminale och première på traditionell skolresa till Stockholm tillsammans med Peo och Marita. 

 

Studiedag 12 november

Veckan efter höstlovet är det lovdag (Armistice) torsdagen den 11/11. På fredagen den 12/11 har personalen på sektionen studiedag. Externé-eleverna i Mat, CM1 och CE2 ombeds stanna på sina franska skolor. Heltidselever i CM1 och maternelle lämnas vid lunch och CE2-eleverna hämtas vid lunch. Uppgifter/läxa skickas hem av lärarna. Collège-eleverna får besked veckan efter höstlovet var de ska arbeta under sina lektioner.

  

Årsmöte 21 oktober

Idag är det sista dagen för att anmäla sig till årsstämman. Ni som inte har anmält er ombeds göra det till admin@sectionsuedoise.com
Returnera bifogad fullmakt om ni inte kan delta.

 

Luciakonsert i Saint Sulpice 7 december

För er som vill delta i den stora luciakonserten i Saint Sulpice, anmäl er snarast till direction@sectionsuedoise.com

Som vanligt är våra elever lucia, tärnor och stjärngossar. Det är frivilligt att delta och våra elever är inte med och sjunger, det gör Adolf Fredriks elever. Vill man vara med är det obligatoriskt att också delta på måndagens genrep i Saint Sulpice, kl. 19.00-22.30 den 6/12.

Eleverna ordnar själva kransar och luciakronan via Svenska Affären i Paris och samordnar detta när vi vet vilka som deltar.
Det brukar vara en mycket stämningsfull högtid!

 

 

Sektionens Lucia

Planeringen är i full gång tillsammans med vår sångpedagog Anna Rosset och information om träningarna kommer i nästa nyhetsbrev.

 

 

Adresskataloger

Sektionens nya adresskatalog är nu tryckt och börjar delas ut i klasserna denna veckan.

Trevligt höstlov!
Eva och Elisabeth

 

Kopior på läsårets nyhetsbrev som skickas ut per mail varannan tisdag :
nyhetsbrev 19 oktober 2021
nyhetsbrev 5 oktober 2021
nyhetsbrev 21 september 2021
nyhetsbrev 7 september 2021

 

 


Varma gratulationer till sektionens 11 studenter – 2021. Grattis till era fina resultat och till en unik fransk/svensk studentexamen : L’OIB! Eleverna studerar vidare i Sverige och runtom i Europa – från Madrid till Tallinn.
Tack för de här åren och lycka till!