Nyhetsbrev

 

Svenska Sektionens nyhetsbrev 14 november 2017

Välkomna tillbaka efter höstlovet!

 

 

Luciaträning CM1-T

Träningstiderna bifogas.

 

 

Luciaträning, CP-CE2

Sektionens sångpedagog Anna Rosset kommer som förra året och tränar även de yngre barnen.
Blanketter och information delas ut av Era barns respektive lärare.

 

 

Dags att anmäla sig till extra Luciauppträdanden

Elever som vill vara med och sjunga på IKEA ska anmälas per mail direkt till Anna Rosset senast den 24/11.
Tid och plats: kl. 15 på IKEA i Plaisir, den 13/12.
Anna informerar Er om alla detaljer.

 

 

SYV

Vår duktige Studie- och Yrkesvägledare, Lars Nordström, kommer den 11 och 12 december.
Han träffar alla gymnasieklasser plus att eleverna kan boka tid för enskilda möten. Detta gör de genom att fylla i en blankett som finns i klassrum 206. Den 11 december har Lars ett informationsmöte för gymnasieföräldrar kl 18 i sal 206. Ni är varmt välkomna.

 

 

Flytten

I det stora hela har flytten ner till den provisoriska skolbyggnaden gått bra. Vi har ett fint kontor även om det är litet. Tyvärr har vi inte internet vilket komplicerar tillvaron. Telefonen började fungera först idag vid lunch. Vi ber Er om förståelse för att allt kanske inte fungerar perfekt nu den första tiden. Det viktiga är att eleverna mår bra, vilket de verkar göra!

 

 

Carrefour des études et métiers

I år äger denna konferens rum den 16 december. Vi bifogar information från APELI. Alla gymnasieelever är inbjudna. Notera att det är obligatoriskt för eleverna i 1ère.

 

Fredrikhovs Slottskola

Utbytet i år äger rum den 9-11 april. Det kommer 17 st elever som går i 8:an. Rektor Maija MÖLLER GRIMAKOVA följer med, vilket vi tycker är roligt. Tanken med detta utbyte är att våra egna elever sedan besöker Fredikshovs Slottskola under något lov för att utveckla svenskan. Dessutom hoppas vi i framtiden få fler 2nd FS-elever. Vi skulle redan nu behöva veta vilka familjer som kan ställa upp och hur många elever man kan ta emot. Vänligen meddela Kattis per mail senast den 1 december.

 

 

Finlandstema

Ingen har väl missat att Finland firar 100 år den 6 december? Med anledning av detta arbetar vi i alla klasser med ett Finlandstema. Primaire får besök av duktiga finlandssvenska föräldrar den 20 och 24 november som kommer att ge eleverna en inblick i finländska traditioner, dans och annat spännande. På högstadiet och gymnasiet handlar det om finländsk historia, litteratur, kultur, ishockey mm.

 

Avslutningsvis gläds vi alla över att Sverige har kvalificerat sig till fotbolls-VM! Heja Sverige!

 

Vänligen

Elisabeth och Kattis

 

 

Svenska Sektionen